AXIS Companion Cube LW

Over de AXIS Companion Cube LW

1. Ring voor focusvergrendeling
  2. Focusring
  3. IR-lampje
  4. PIR-sensor
  5. Luidspreker
  6. Statusled
  7. Bedieningsknop
  8. Wi-Fi-koppelknop
  9. Netwerkconnector
  10. SD-kaartsleuf
  11. Voedingsconnector

Over PIR-bewegingsdetectie

Om niet alleen overdag maar ook 's avonds en 's nachts bewegingen te detecteren, maakt het product gebruik van een passieve infraroodsensor (PIR). Elke beweging die start of stopt in het gezichtsveld van de camera, triggert een video-opname.

De AXIS Companion-oplossing

AXIS Companion is een complete bewakingsoplossing die speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de behoefte aan kleine systemen voor basisbewakingsvereisten.

Een AXIS Companion-oplossing kan bestaan uit:

• AXIS Companion-camera's, Axis-netwerkcamera's en -encoders met firmwareversie 8.40 of hoger.

• AXIS Companion-recorders.

• Axis-systeemaccessoires, zoals geheugenkaarten en switches.

• AXIS Companion-software voor Windows-computers, mobiele apparaten en apparaten voor TV-streaming (iOS en Android).

Aan de slag met AXIS Companion

1. Opmerking

Internettoegang is vereist tijdens de systeemsetup.

2. Overzicht van de installatie:
  3. Een MyAxis-account registreren

4. De hardware installeren

5. De desktop-app installeren

6. Een site maken

7. De mobiele app installeren

Resultaat van systeeminstallatie:

• De firmware is geüpgraded op alle Axis-apparaten.

• Er is een wachtwoord ingesteld voor de apparaten.

• De opnamen zijn ingeschakeld met standaardinstellingen.

• De externe toegang is ingeschakeld.

Een MyAxis-account registreren

Registreer een MyAxis-account op axis.com/my-axis/login.

Je kunt je MyAxis-account veiliger maken door meervoudige verificatie (MFA) te activeren. MFA is een beveiligingssysteem dat een extra verificatielaag toevoegt om zeker te zijn van de identiteit van de gebruiker.

1. MFA activeren:
  2. Meld je aan met je MyAxis-gebruikersgegevens.

3. Ga naar en selecteer Account settings (Accountinstellingen).

4. Klik op Security settings (Beveiligingsinstellingen)

5. Schakel 2–Step verification (Verificatie in 2 stappen) in.

6. Je wordt omgeleid naar een aanmeldingspagina.
  7. Meld je aan met je MyAxis-gebruikersgegevens.

8. MFA is nu actief.
  1. Inloggen wanneer MFA actief is:
  2. Log in op je MyAxis-account.

3. Er wordt een e-mail naar je verzonden.
  4. Open de e-mail en klik op Authenticate (Verifiëren).

5. Als je geen e-mail hebt ontvangen, controleer je of deze zich in je map met ongewenste e-mail bevindt. Als deze daar niet is te vinden, neem je contact op met IT-support.

De hardware installeren

Installatievideo voor het product.
  1. Installeer uw camerahardware.

2. Verbind de recorder via de LAN-poort met uw netwerk.

3. Opmerking

Als u geen recorder heeft, heeft u een camera met een SD-kaart nodig als u videobeelden wilt kunnen opnemen.

4. Verbind de camera's met de geïntegreerde PoE-switch van de recorder of een externe PoE-switch.

5. Verbind de computer met hetzelfde netwerk als de recorder.

6. Verbind de voeding met de recorder.

7. Belangrijk

Sluit het netsnoer eerst aan op de recorder en vervolgens op het stopcontact.

8. Wacht enkele minuten totdat de recorder en de camera's zijn opgestart voordat u verdergaat.

VOORZICHTIG

Houd de recorder in een goed geventileerde omgeving en zorg voor voldoende ruimte rond de recorder om oververhitting te voorkomen.

De desktop-app installeren

1. Ga naar axis.com/products/axis-companion en klik op Download (Downloaden) om AXIS Companion versie 4 voor Windows te downloaden.

2. Open het setup-bestand en volg de wizard.

3. Meld je aan met je MyAxis-account.

Een site maken

Een site is een centraal punt voor toegang tot een bewakingsoplossing, bijvoorbeeld alle camera's in een winkel. Je kunt verschillende sites bijhouden via één MyAxis-account.

Opmerking

Als je een eerdere versie van AXIS Companion hebt gebruikt, worden de gemaakte sites niet weergegeven in de lijst met sites in AXIS Companion versie 4. Mogelijk zijn er ook apparaten die niet worden ondersteund. Zie Migreren van AXIS Companion Classic naar versie 4 voor meer informatie.

1. Start de AXIS Companion-desktop-app.

2. Meld je aan met je MyAxis-account.

3. Klik op Create new site (Nieuwe site maken).

4. Geef je site een naam en voer je bedrijfsnaam in.

5. Klik op Next (Volgende).

6. Selecteer de apparaten die u wilt toevoegen aan uw site.

7. Klik op Next (Volgende).

8. Selecteer opslag.

9. Klik op Next (Volgende).

10. Op de pagina Ready to install page (Gereed om pagina te installeren) zijn Offline mode (Offline-modus) en Upgrade firmware (Firmware upgraden) standaard ingeschakeld. Je kunt ze uitschakelen als je de offline-modus niet wilt gebruiken of als je je apparaten niet wilt upgraden naar de nieuwste firmwareversie.

11. Klik op Install (Installeren) en wacht terwijl AXIS Companion de apparaten configureert.

Het configureren kan enkele minuten duren.

De mobiele app installeren

Met de mobiele app AXIS Companion heb je overal toegang tot je apparaten en opnamen. Je kunt ook meldingen ontvangen wanneer verdachte gebeurtenissen optreden of wanneer iemand vanuit een intercom belt.

Voor Android

Klik op Download (Downloaden) of scan de volgende QR-code.

Voor iOS

Klik op Download (Downloaden) of scan de volgende QR-code.

Open de app AXIS Companion en meld je aan met je AXIS-gebruiksgegevens.

Als je geen Axis-account hebt, kun je naar axis.com/my-axis gaan om een nieuw account te registreren.

Dagelijks gebruik

Hoe gebruik ik het product in lichtomstandigheden met weinig licht?

Bij weinig licht of in complete duisternis kan het product infraroodlicht (IR) gebruiken om zwart-witbeelden te leveren. De IR-verlichting schakelt in wanneer het product overschakelt van dag- naar nachtmodus. Als bij weinig licht de IR-verlichting wordt uitgeschakeld of deze nog niet is geactiveerd, kan er beeldruis optreden.

Audio toevoegen aan uw videobeelden

1. Ga naar en selecteer voor welke camera u audio wilt toevoegen.

2. Activeer audio.

Toegang tot je apparaten

1. Meld je vanaf een computer of een mobiel apparaat via je MyAxis-account aan bij AXIS Companion.

2. Voer de site in die je apparaten bevat.

Live videobeelden bekijken

1. Ga naar

2. Selecteer de camera waarvan je de beelden wilt bekijken.

Een opname afspelen

1. Ga naar .

2. Gebruik de tijdlijn en de kalender om de opname te zoeken.

3. Selecteer de camera in de tijdlijn en verplaats de afspeelmarkering naar het gewenste tijdstip.

4. Opmerking

Wanneer je de afspeelmarkering verplaatst, wordt het videobeeld continu bijgewerkt. Zo kun je gemakkelijk een specifiek moment in de opname vinden.

5. Klik op Play (Afspelen).

Een opname opslaan

1. Ga naar > .

2. Selecteer de begin- en eindtijd voor een opname.

3. Selecteer de apparaten waarvan je opnamen wilt opslaan.

4. Als je wilt opslaan op een USB-stick op een AXIS S30 Series Recorder, schakel je het selectievakje Save to recorder USB (Opslaan op recorder-USB) in.

5. Opmerking

Voor de eerste partitie van je USB-apparaat moet een exFAT- of NTFS-bestandssysteem worden gebruikt.

6. Sla de opname op.

1. Wijzig de locatie van je opgeslagen opnamen als volgt:
  2. Ga naar > Settings (Instellingen) > File (Bestand).

3. Wijzig de locatie onder Opnamen.

Een opgeslagen opname afspelen

Als u een opgeslagen opname wilt afspelen, opent u deze met AXIS File Player.

Wanneer u een opname opslaat, wordt AXIS File Player opgeslagen in dezelfde map. AXIS File Player heeft een tijdlijn die toont op welk tijdstip de opname is gemaakt.

Een opgeslagen opname valideren

U kunt een opname valideren om te bevestigen dat de tijdstempel en beelden niet zijn gemanipuleerd nadat de opname voor het eerst is opgeslagen. Daartoe wordt een digitale handtekening ingesloten in het bestand wanneer u een opname opslaat. Je kunt voor meer veiligheid een wachtwoord toevoegen aan de digitale handtekening.

1. Uw digitale handtekening beveiligen met een wachtwoord bij het opslaan van een opname:
  2. Ga naar > Settings (Instellingen) > File (Bestand).

3. Selecteer Video formaat, selecteer Windows Media Format (.asf).

4. Selecteer Show digital signature options when saving recordings (Toon opties voor digitale handtekening bij het opslaan van opnamen).

De volgende keer dat je een opname opslaat, verschijnt het venster Digital signature (Digitale handtekening), dat je in staat stelt om een wachtwoord te kiezen voor de handtekening.

1. Een opname valideren:
  2. Open de opgeslagen opname met AXIS File Player.

3. Klik op Tools (Hulpmiddelen) en selecteer Verify digital signature (Digitale handtekening controleren).

4. Voer het wachtwoord in als een wachtwoord is toegevoegd aan de handtekening, en klik op OK.

Er verschijnt een venster om te informeren of de opname al dan niet geldig is.

De PIR-sensor inschakelen

1. Ga naar en selecteer de camera waarvoor u de PIR-sensor wilt inschakelen.

2. Ga naar of klik met de rechtermuisknop op de camera.

3. Klik op Motion Recording (Opname op bewegingsdetectie).

4. Selecteer Passive infrared sensor (PIR-sensor) (Passieve infraroodsensor (PIR-sensor)) in plaats van Motion detection (Bewegingsdetectie).

Een snapshot maken

1. Een snapshot maken van live beelden:
  2. Ga naar

3. Klik op

1. Een snapshot maken van opnamen:
  2. Ga naar

3. Gebruik de tijdlijn en de kalender om de opname te zoeken.

4. Selecteer de camera in de tijdlijn en verplaats de afspeelmarkering naar het gewenste tijdstip.

5. Klik op om de onderzoekmodus te starten.

• In de onderzoekmodus kunt u de opgenomen videobeelden frame voor frame doorlopen om het exacte moment te zoeken waarop een incident gebeurd is en een snapshot te maken van dat moment.

6. Om het incident te zoeken, klikt u op de thumbnails om 30, 15, 5 of 1 frame(s) terug te spoelen (bovenste deelvenster) of vooruit te spoelen (onderste deelvenster). U kunt ook de schuifregelaar gebruiken.

7. Zodra u tevreden bent, klikt u op om een snapshot te maken.

• Voor de meeste camera's bevat het snapshot het complete camerabeeld, ongeacht het zoomniveau. Voor camera's met een gedewarped beeld is het snapshot het ingezoomde beeld.

1. Wijzig de locatie van je opgeslagen snapshots als volgt:
  2. Ga naar > Settings (Instellingen) > File (Bestand).

3. Wijzig de locatie onder Snapshots (Snapshots).

De beeldinstellingen aanpassen

1. Ga naar > Cameras (Camera's) > Image (Beeld).

2. Selecteer de camera die u wilt aanpassen.

3. U kunt het beeld regelen door het aanpassen van instellingen zoals:
  • Vormgeving

• Exposure (Belichting)

• Overlays

• Day & Night (Dag en nacht)

• Privacy mask (Privacy mask)

• Focus & zoom (Focus en zoom)

De videokwaliteit configureren

U kunt de videokwaliteit configureren om te voldoen aan uw vereisten op het gebied van beeldkwaliteit en bandbreedtegebruik. Instellingen voor de videokwaliteit hebben invloed op opnamen op bewegingsdetectie, continue opnamen en het live beeld.

1. Ga naar > Cameras (Camera's) > Video quality (Videokwaliteit).

2. Selecteer de camera die u wilt configureren.

3. Bewerk de Resolution (Resolutie) en/of de Frame rate (Framesnelheid) in het hoge of lage profiel.

4. Klik op Apply (Toepassen) om op te slaan.

Videobewegingsdetectie configureren

Wanneer je een AXIS Companion-systeem instelt, wordt de opnamemethode die automatisch wordt geconfigureerd, gebruikt voor continue opname. Continue opname is het meest geschikt als je deze samen met gebeurtenismeldingen gebruikt op basis van de videobewegingsdetectie.

1. Gebeurtenismeldingen naar je desktop-app AXIS Companion verzenden op basis van bewegingsdetectie:
  2. Ga naar > Events (Gebeurtenissen) > Video Motion Detection (Videobewegingsdetectie).

3. Stel een schema in.

4. Selecteer onder Activation (Activering) de apparaten waarvan je een melding wilt ontvangen.

1. Als de bewegingsdetectie te vaak wordt geactiveerd, kunt u de instellingen aanpassen om delen van de weergave of bepaalde typen gebeurtenissen te negeren.
  2. Ga naar > Recording settings (Opname-instellingen) > Video motion detection (Videobewegingsdetectie).

3. Selecteer de camera die u wilt aanpassen.

4. Selecteer welk deel van de cameraweergave je wilt opnemen of uitsluiten tijdens bewegingsdetectie.

• Bewerk het vooraf gedefinieerde gebied dat moet worden opgenomen tijdens bewegingsdetectie.

• Selecteer Exclude areas (Gebieden uitsluiten) en bewerk het gebied waarvan je de bewegingsdetectie wilt uitsluiten.

• Opmerking

Voor sommige cameramodellen kun je alleen vierkante vormen toevoegen, voor andere modellen ook veelhoeken.

5. Vouw Advanced (Geavanceerd) uit om de instellingen van de filters aan te passen.

• Small objects filter (Filter voor kleine objecten): Hiermee negeer je kleine objecten, zoals dieren.

• Swaying objects filter (Filter voor door de wind bewegende objecten): hiermee negeer je objecten die alleen binnen een korte afstand bewegen, zoals bomen of vlaggen als het waait.

• Opmerking

Het filter voor door de wind bewegende objecten is niet voor alle cameramodellen beschikbaar.

• Short-lived objects filter (Filter voor kort verschijnende objecten): hiermee negeer je objecten die slechts kort in het beeld worden weergegeven, zoals de lichtstralen van langsrijdende auto's of snelle schaduwen.

Als je gebeurtenismeldingen wilt inschakelen in de mobiele app AXIS Companion, zie .

Als je de functie voor continue opname wilt uitschakelen en alleen wilt opnemen wanneer de beweging wordt gedetecteerd, zie .

Meldingen instellen

U kunt AXIS Companion een melding naar uw mobiele app sturen wanneer bepaalde typen beweging in een cameraweergave plaatsvinden.

• De bewegingstriggers zijn gebaseerd op de volgende ACAPs:
  • AXIS Video Motion Detection

• AXIS Fence Guard

1. Workflow:
  2. Controleer of de ACAP is geactiveerd in uw apparaat.

3. Ga in AXIS Companion naar > Events (Gebeurtenissen) en selecteer een ACAP.

4. Configureer een schema voor wanneer u meldingen wilt ontvangen.

5. Selecteer onder Activation (Activering) de camera's waarvan u meldingen wilt ontvangen.

Meldingen ontvangen op uw mobiele apparaat:

• Push-meldingen worden naar uw mobiele app verzonden als u met uw MyAxis-account bent ingelogd op uw mobiele apparaat.

• Als u bij het installeren van de AXIS Companion 4-mobiele app wordt gevraagd of u meldingen wilt ontvangen, dient u dit te accepteren. Als u de meldingen later wilt deactiveren, gaat u naar de instellingen van uw mobiele apparaat, selecteert u de AXIS Companion 4-app en schakelt u de meldingen uit.

1. Meldingen in- of uitschakelen in de mobiele app:
  2. Ga naar > Notifications (Meldingen).

3. Schakel Motion detection (Bewegingsdetectie) in of uit.

Wanneer een melding wordt verzonden, verschijnt deze als een pop-upbericht op uw mobiele apparaat. Tik op het bericht om de beelden van de lopende gebeurtenis af te spelen.

Een gebruiker toevoegen

1. Ga naar > Users (Gebruikers).

2. Klik op Add... (Toevoegen...).

3. Typ een e-mailadres en selecteer een toegangsniveau.

4. Klik op OK.

5. Opmerking

Als je een gebruiker toevoegt die geen MyAxis-account heeft, wordt de gebruiker gevraagd een account aan te maken.

6. De volgende toegangsniveaus zijn beschikbaar:
  7. Administrator (Beheerder)
    Volledige toegang
    Operator
    Kan opnamen en live beelden bekijken, maar kan geen wijzigingen aanbrengen aan de site
    Viewer
    Kan alleen toegang krijgen tot live beelden

Offline-modus activeren

Als je de offline-modus activeert, kun je AXIS Companion met beperkte functionaliteit uitvoeren , zelfs als de internetverbinding tijdelijk uitvalt. Je hebt lokaal toegang tot Live view (Live beeld) en Recordings (Opnames) zonder internetverbinding, maar niet het menu Configuration (Configuratie) om wijzigingen aan je site aan te brengen.

• Offline-modus activeren:
  • Klik op > Site (Site) en schakel Offline mode (Offline-modus) in.

Opmerking
  • De offline-modus is niet bedoeld voor permanent gebruik. Sluit je AXIS Companion-systeem ten minste om de drie maanden aan op internet om de firmware en de certificaten van je apparaten bij te werken.
  • De computer die in de offline-modus toegang heeft tot de site moet zijn verbonden met hetzelfde subnet als de apparaten. Je kunt de offline-modus niet gebruiken als je AXIS Companion-client verbinding heeft met internet.
  • De mobiele app gebruikt hetzelfde wachtwoord als was ingesteld voor het apparaat toen de site werd gemaakt.
  • Het is niet mogelijk om een volledig systeemrapport te verkrijgen zonder internetverbinding.

Voor websites die vooral offline worden gebruikt, wordt aangeraden een statische IP- of DHCP-reservering in te stellen.

Videobeelden weergeven op een extern beeldscherm

Onder voorbehoud van wijzigingen in de gebruikersinterface.
  • Wat je nodig hebt:
  • Een Apple TV- of Android TV-apparaat.

• De AXIS Companion 4-app moet geïnstalleerd zijn op je mobiele apparaat.

• De AXIS Companion TV-app moet vanuit de App Store of Google Play geïnstalleerd zijn op je Apple TV- of Android TV-apparaat.

• Uw camera's, mobiele app en tv-app moeten allemaal met hetzelfde lokale netwerk zijn verbonden.

• AppleTV 4 en NVIDIA Shield met Android 6 of hoger.

1. Je gaat als volgt te werk:
  2. Open de AXIS Companion 4-mobiele app en log in.

3. Ga naar Devices (Apparaten) > en selecteer je externe beeldscherm.

4. Opmerking

Het kan enkele seconden duren voordat het pictogram verschijnt.

5. Selecteer de camera's waarvan u de beelden wilt tonen op uw externe beeldscherm.

6. Tik op en wacht totdat de configuratie is voltooid.

7. U kunt één camera tegelijk weergeven of een gesplitste weergave met maximaal 16 camera's maken.

8. Wanneer de AXIS Companion 4 TV-app wordt geopend, leest u de instructies op het scherm over hoe u kunt navigeren in de app.

Een smalle ruimte bewaken

Gebruik het Corridor Format voor een betere benutting van het volledige gezichtsveld in een lange en smalle ruimte, bijvoorbeeld een trap, hal, weg of tunnel.

1. Stel de camera of de lens ervan in op een verticaal gezichtsveld.

2. Ga in AXIS Companion naar > Cameras (Camera's).

3. Op de rij van de camera die u wilt aanpassen, klikt u op > Image settings (Beeldinstellingen).

4. Op het tabblad Appearance (Vormgeving) selecteert u een geschikte hoek voor Orientation (Oriëntatie).

5. Klik op Close (Sluiten).

Gebruik van intercoms

Voeg Intercoms toe aan uw videobewakingssysteem als je gesprekken wilt beantwoorden vanaf je desktop- of mobiele app en als je deuren wilt ontgrendelen.

Opmerking

Als je een deur wilt ontgrendelen, moet je intercom goed verbonden zijn met het elektronische slot van de deur. De documentatie voor je intercom bevat informatie over hoe je deze verbinding juist tot stand brengt. Ga naar axis.com/products/axis-network-intercoms voor de documentatie voor je intercom

Uw desktop-app verbinden met een door station (video-intercom)

1. Ga in de AXIS Companion-desktop-app naar > Cameras (Camera's).

2. Klik op Add devices (Apparaten toevoegen) en voeg een door station toe.

U kunt nu het door station beantwoorden met uw AXIS Companion-desktop-app.

Uw mobiele app verbinden met een door station (video-intercom)

1. Uw desktop-app verbinden met een door station (video-intercom).

2. Start de AXIS Companion 4-mobiele app.

3. Log in bij het MyAxis-account dat u gebruikt voor de desktop-app.

U kunt nu een door station beantwoorden met uw AXIS Companion 4-mobiele app.

1. Andere gebruikers toegang verlenen tot een door station:
  2. Ga vanuit de AXIS Companion-desktop-app naar > Users (Gebruikers).

3. Nodig de gebruiker uit voor de site.

1. Oproepen van een door station uitschakelen:
  2. Ga in de AXIS Companion 4-mobiele app naar User (Gebruiker).

3. Ga naar Notifications (Meldingen) en schakel Door station calls (Door station-oproepen) uit.

Een apparaat toevoegen aan je site

1. Sluit het apparaat aan op PoE-poorten van de recorder of op een externe PoE-switch.

2. Ga naar > Cameras (Camera's) > Overview (Overzicht), >Recorders (Recorders) of > Other devices (Andere apparaten).

3. Klik op Add devices (Apparaten toevoegen).

4. Selecteer het apparaat die je wilt toevoegen aan je site.

5. Klik op Next (Volgende).

6. Voer een wachtwoord in.

Gebruik dit wachtwoord om toegang te krijgen tot de webpagina's van je apparaat of de offline-modus in de AXIS Companion-mobiele app.

7. Klik op Next (Volgende).

8. Op de pagina Ready to install page (Gereed om pagina te installeren) zijn Offline mode (Offline-modus) en Upgrade firmware (Firmware upgraden) standaard ingeschakeld. Je kunt ze uitschakelen als je de offline-modus niet wilt gebruiken of als je je apparaten niet wilt upgraden naar de nieuwste firmwareversie.

9. Klik op Install (Installeren) en wacht terwijl AXIS Companion het apparaat configureert.

Het configureren kan enkele minuten duren.

Een apparaat van je site verwijderen

1. Ga naar > Cameras (Camera's) of > Other devices (Andere apparaten).

Als je een recorder wilt verwijderen, zie .

2. Klik op > Remove (Verwijderen) naast het apparaat dat je wilt verwijderen.

3. Klik op OK.

Als het apparaat verbonden is met een recorder, moet je aangeven of je de opnamen wilt verwijderen uit de recorder.

Probleemoplossing

Ledlampjes

StatusledIndicatie
Gedoofd

Verbinding en normale werking.

Groen

Brandt bij normale werking 10 seconden continu groen nadat het opstarten is voltooid.

Oranje

Continu tijdens het opstarten. Knippert tijdens het uitvoeren van een firmware-upgrade of het resetten naar de standaard fabrieksinstellingen.

Oranje/rood

Knippertje oranje/rood als de netwerkverbinding niet beschikbaar is of verbroken.

Rood

Mislukte firmware-upgrade.

SD-kaartsleuf

Zie axiscompanion.com voor aanbevelingen over SD-kaarten.

Knoppen

Bedieningsknop

Technische problemen, aanwijzingen en oplossingen

ProbleemOplossing

Ik heb geen live beelden.

Ga naar Veelvoorkomende problemen verhelpen.

Mijn opnamen zijn niet beschikbaar.

Ga naar Veelvoorkomende problemen verhelpen.

Ik kan geen verbinding maken met mijn camera's.

Ga naar Veelvoorkomende problemen verhelpen.

Ik ontvang een foutmelding: "No contact (Geen contact)".

Ga naar Veelvoorkomende problemen verhelpen.

Mijn sites verschijnen niet in mijn mobiele app.

Zorg ervoor dat u versie 4 van de AXIS Companion-mobiele app hebt.

Mijn videostream blijft hangen.

Zorg ervoor dat uw grafische kaart is bijgewerkt met de nieuwste drivers.

Veelvoorkomende problemen verhelpen

Voordat u apparaten opnieuw start, configureert of reset, wordt u aangeraden een systeemrapport op te slaan.

Zie Een systeemrapport opslaan.

1. Controleer of uw camera's en recorder voeding hebben.

2. Controleer of u verbonden bent met internet.

3. Controleer of het netwerk werkt.

4. Controleer of de camera's verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de computer, tenzij u zich elders bevindt.

5. Werkt iets nog steeds niet?
  6. Zorg ervoor dat uw camera's, recorder en AXIS Companion-desktop-app beschikken over de nieuwste firmware- en software-updates.

Zie Firmware upgraden.

7. Start de AXIS Companion-desktop-app opnieuw.

8. Start uw camera's en recorder opnieuw.

9. Werkt iets nog steeds niet?
  10. Voer een harde reset uit op de camera's en de recorder om deze volledig terug te zetten naar de standaard fabrieksinstellingen.

Zie Een harde reset uitvoeren op een apparaat.

Zie Een harde reset uitvoeren op een recorder.

11. Voeg de geresette camera's opnieuw toe aan uw site.

12. Werkt iets nog steeds niet?
  13. Werk uw grafische kaart bij met de nieuwste drivers.

14. Werkt iets nog steeds niet?
  15. Sla een systeemrapport op en neem contact op met Axis Technical Support.

Zie Een systeemrapport opslaan.

Firmware upgraden

Nieuwe firmware-updates bieden u nieuwe en verbeterde mogelijkheden, functionaliteiten en beveiliging.

1. Ga naar de webpagina van het hoofdapparaat.

2. Ga naar System (Systeem) > Maintenance (Onderhoud) en klik op Upgrade (Upgraden) onder Firmware upgrade (Firmware-upgrade).

3. Volg de instructies op het scherm.

Een harde reset uitvoeren op een apparaat

Opmerking
  • Een harde reset heeft geen invloed op je opnamen.
  • Met een harde reset herstel je alle instellingen, inclusief het IP-adres.
  1. Selecteer het apparaat waarvoor je een harde reset wilt uitvoeren en verwijder deze van de site.

Zie Een apparaat van je site verwijderen.

2. Koppel de voeding los van het apparaat.

3. Houd de bedieningsknop op het apparaat ingedrukt en sluit vervolgens de voeding weer aan.

Houd de bedieningsknop 15-30 seconden ingedrukt totdat het statusledlampje oranje knippert.

4. Laat de bedieningsknop los.

Het proces is voltooid wanneer het statusledlampje groen wordt.

Het product is nu gereset naar de standaard fabrieksinstellingen.

5. Voeg het apparaat opnieuw toe aan de site.

Zie Een apparaat toevoegen aan je site.

Een harde reset uitvoeren op een recorder

WAARSCHUWING

Verplaats de recorder heel voorzichtig wanneer deze is ingeschakeld. Plotselinge bewegingen of schokken kunnen de harde schijf beschadigen.

WAARSCHUWING

Bij een harde reset wordt het opgeslagen versleutelingswachtwoord voor de harde schijf verwijderd. Als u het versleutelingswachtwoord voor een versleutelde harde schijf niet meer weet, gaan alle opnamen definitief verloren.

Opmerking

Met een harde reset reset u alle instellingen, inclusief het IP-adres.

1. Schakel de recorder uit:

Houd de aan-uitknop op de voorkant van de recorder 4-5 seconden ingedrukt totdat u een geluidssignaal hoort.

2. Wacht totdat de recorder is uitgeschakeld en draai deze vervolgens om voor toegang tot de controleknop.

3. Houd de controleknop ingedrukt. Druk op de aan/uit-knop en laat deze los om de recorder te starten. Na 15-30 seconden, wanneer het ledlampje oranje knippert, laat u de controleknop los.

4. Zet de recorder langzaam weer op zijn plaats.

5. Het proces is voltooid wanneer het statusledlampje groen wordt. Het product is gereset naar de standaard fabrieksinstellingen. Als er geen DHCP-server beschikbaar is op het netwerk, is het standaard IP-adres 192.168.0.90

6. Reset de camera's die aangesloten zijn op de recorder.

Zie Een harde reset uitvoeren op een apparaat.

7. Als uw harde schijf versleuteld is, moet deze handmatig worden gekoppeld nadat de recorder opnieuw is ingesteld:

1. Ga naar de webpagina van het apparaat.

2. Ga naar System (Systeem) > Storage (Opslag) en klik op Mount (Koppelen).

3. Voer het versleutelingswachtwoord in dat wordt gebruikt wanneer de harde schijf wordt versleuteld.

Wijzigen in welke lichtomstandigheid de nachtmodus inschakelt

1. Ga naar en log in op de webpagina van het betreffende product.

2. Ga naar Settings > Image > Day and Night (Instellingen > Beeld > Dag en nacht).

3. Zorg ervoor dat IR-cut filter (IR-filter) ingesteld is op Auto (Automatisch).

4. Zorg ervoor dat IR illumination (IR-verlichting) ingeschakeld is.

5. Gebruik Night threshold (Nachtdrempel) om te wijzigen in welke lichtomstandigheid de nachtmodus inschakelt.

De camera verbinding laten maken met een draadloos netwerk

1. Op de camera drukt u op de Wi-Fi-koppelknop en laat u deze zeer snel los.

2. Binnen 120 seconden vanaf het drukken op de knop op de camera drukt u op het draadloze toegangspunt op de Wi-Fi-koppelknop.

3. Controleer of het ledlampje 10 seconden continu groen brandt. Dit betekent dat de camera verbonden is.

4. Voeg de camera toe aan uw site. Zie Een apparaat toevoegen aan je site.

Als het draadloze toegangspunt de configuratiemethode met drukknop niet ondersteunt, moet u het draadloze netwerk handmatig instellen. Zie Het draadloze netwerk handmatig configureren.

Het draadloze netwerk handmatig configureren

1. Gebruik een netwerkkabel om de camera aan te sluiten op het netwerk.

2. Zorg ervoor dat het toegangspunt actief is.

3. Voeg de camera toe aan uw site. Zie Een apparaat toevoegen aan je site.

4. Ga naar en Camera properties (Camera-eigenschappen) en log in op de webpagina van het product.

5. Ga naar Settings > System > Wireless (Instellingen > Systeem > Draadloos).

6. Selecteer in de lijst het draadloze netwerk of ga naar Add another network (Een ander netwerk toevoegen) en voeg het handmatig toe met de SSID.

7. Voer het wachtwoord in voor het toegangspunt.

8. Klik op Save (Opslaan).

9. Koppel de netwerkkabel los van de camera.

10. Controleer of het ledlampje 10 seconden continu groen brandt. Dit betekent dat de camera verbonden is.

11. Controleer in AXIS Companion of u toegang kunt krijgen tot de camera.

De gevoeligheid van de microfoon aanpassen

1. Ga naar en log in op de webpagina van het betreffende product.

2. Ga naar Settings > Audio > Input (Instellingen > Audio > Ingang).

3. Gebruik Gain (Versterking) om de gevoeligheid van de microfoon te wijzigen.

De camerafocus wijzigen

1. Ring voor focusvergrendeling
  2. Focusring
  1. Draai de ring voor focusvergrendeling linksom om de focusring te ontgrendelen.

2. Draai de focusring om de focus aan te passen.

3. Draai de ring voor focusvergrendeling rechtsom om de positie van de focusring te vergrendelen.

Een systeemrapport opslaan

1. Ga in AXIS Companion naar > Save system report (Systeemrapport opslaan).

2. Wanneer je een nieuwe supportaanvraag indient bij de Axis-helpdesk, voeg je het systeemrapport toe als bijlage.